marți, 21 septembrie 2010

APERITIV BOCCOCINI

INGREDIENTE :
 Preparare : cca. 20 min . Cca. 180 calorii/porţie
 Ingrediente pentru 4 persoane :
 
 1 pepene galben (cantalupe)
 100 g brânză mozzarella
 100 g şuncă prosciutto crudo
 1 fir mentă proaspătă
 2 linguri ulei de măsline
 sucul de la o lămâie
 sare şi piper
 
 MOD DE PREPARARE :
  Se tăie sferturi pepenele şi se scot sâmburii cu o lingură . Se tăie apoi pulpa în felii şi se îndepărtează coaja . Se tăie fiecare felie în cubuleţe egale şi se dau la rece 10 min . Se pune brânza mozzarella la scurs şi se tăie cubuleţe egale pe jumătatea grosimii celor de pepene galben . Se spală menta , se scutură de apa şi se rup frunzuliţele .
  Se scoate pepenele de la rece şi fiecare cub de mozzarella se înveleşte cu şuncă prosciutto ( dacă aceasta este feliată mare se tăie de lăţimea cuburilor de brânză ) , cât să le înfăşoare o dată . Se ornează cu frunze de mentă şi se prind cu scobitori de cuburile de pepene , apoi se aşează pe porţii în farfurii întinse .
  Se pregăteşte o vinegretă din uleiul de măsline , zeama de lămâie , sare şi piper amestecându-se energic cu telul până se topeşte sarea şi ingredientele s-au înglobat . 
  Această vinegretă se toarnă peste preparat şi se poate servi . Poftă Bună .
  După acest aperitiv specific sudului Italiei , un păhărel de Grappa sau un lichior de lămâie este cu adevărat răcoritor .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu