INGREDIENTE :
Preparare : cca. 20 min . Cca. 180 calorii/porţie
Ingrediente pentru 4 persoane :
1 pepene galben (cantalupe)
100 g brânză mozzarella
100 g şuncă prosciutto crudo
1 fir mentă proaspătă
2 linguri ulei de măsline
sucul de la o lămâie
sare şi piper
MOD DE PREPARARE :
Se tăie sferturi pepenele şi se scot sâmburii cu o lingură . Se tăie apoi pulpa în felii şi se îndepărtează coaja . Se tăie fiecare felie în cubuleţe egale şi se dau la rece 10 min . Se pune brânza mozzarella la scurs şi se tăie cubuleţe egale pe jumătatea grosimii celor de pepene galben . Se spală menta , se scutură de apa şi se rup frunzuliţele .
Se scoate pepenele de la rece şi fiecare cub de mozzarella se înveleşte cu şuncă prosciutto ( dacă aceasta este feliată mare se tăie de lăţimea cuburilor de brânză ) , cât să le înfăşoare o dată . Se ornează cu frunze de mentă şi se prind cu scobitori de cuburile de pepene , apoi se aşează pe porţii în farfurii întinse .
Se pregăteşte o vinegretă din uleiul de măsline , zeama de lămâie , sare şi piper amestecându-se energic cu telul până se topeşte sarea şi ingredientele s-au înglobat .
Această vinegretă se toarnă peste preparat şi se poate servi . Poftă Bună .
După acest aperitiv specific sudului Italiei , un păhărel de Grappa sau un lichior de lămâie este cu adevărat răcoritor .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu