miercuri, 29 septembrie 2010

MUŞCHI DE VIŢEL UMPLUT

 Preparare cca. 30 min . Fierbere cca. 45 min . Cca. 600 calorii/porţie
 Ingrediente pentru 4 persoane :
 
 600g muşchiuleţ de viţel
 4 roşii uscate
 8 cepe mici
 6 frunze de salvie
 2 linguri untură
 2 cl vermut sec
 250 ml supă de legume
 600 g cartofi
 2 linguri ulei de măsline
 1 lingură susan
 150 g smântână
 sare şi piper
 
 MOD DE PREPARARE :
 
  Se spală carnea şi se crestează pe lung . Se sărează şi se piperează . Se tăie roşiile în cubuleţe , se toacă ceapa , se amestecă ambele cu salvia şi se umple muşchiuleţul . Se leagă muşchiuleţul rotund cu sfoară şi se rumeneşte pe toate feţele 2-3 min . Se stinge cu vermutul , se adaugă supa de legume şi se lasă să fiarbă 40 min. la foc potrivit .
  Se încinge cuptorul la 200 de grade . Se spală cartofii şi se tăie în jumătăţi dacă sunt mici şi în sferturi dacă sunt mai mari . Se aşează într-o tavă unsă şi se stropesc cu uleiul de măsline şi se presară susanul peste ei . Se ţin la cuptor 40 min.
  Se scoate muşchiuleţul din supă , se înfăşoară într-o folie de aluminiu şi se lasă 10 min să se răcorească . Se amestecă smântâna în sosul lăsat de friptură şi se da într-un fiert .
  Se scot cartofii de la cuptor şi se aşează pe farfurii întinse , se tăie friptura rondele groase de 2 cm şi apoi se toarnă sos din abundenţă .
  POFTĂ BUNĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu