luni, 27 septembrie 2010

Supă de viţel cu zdrenţe picante

 Preparare cca. 35 min . Fierbere cca. 65 min. Cca. 240 calorii/porţie
 Ingrediente pentru 4 persoane :
 
 500 g rasol de viţel
 300 g piept de mânzat
 1 cutie de roşii în bulion decojite
 1 morcov
 1 rădăcină de pătrunjel
 1/2 legătură pătrunjel
 1/2 ţelină mică cu frunze
 2 cepe
 2 foi de dafin
 1 linguriţă boabe de piper
 200 g mazăre congelată
 sare şi piper
 PENTRU ZDRENŢE :
 75 g făină
 150 ml lapte
 2 ouă
 1 linguriţă praf de cilli
 sare şi ulei
 
 MOD DE PREPARARE :
 
  Se spală carnea şi se aşează într-o oală potrivită . Se fierbe carnea la foc potrivit aprox 30 min. în 2 l de apă spumuindu-se bine . Se adaugă apoi zarzavatul tocat fin , ceapa tăiată în sferturi , boabele de piper ,foile de dafin şi 2 linguriţe de sare . Se adaugă roşiile în bulion tocate şi se lasă să fiarbă la foc potrivit 30 min.
  Pentru zdrenţe se amestecă făina cu ou , lapte şi praful de cilli . Se adaugă un praf de sare , consistenţa trebuie să fie a aluatului de clătite . Se lasă să se odihnească 30 min apoi se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc clătite din aluat . Se rulează şi se tăie transversal în făsii astfel luând naştere zdrenţele . Se ţin la cald .
  Se scoate carnea din supă şi se tăie în bucăţi potrivite fără oase . Se adaugă mazăre aproape de sfârşit şi se fierbe 5 min. Se potriveşte de sare şi piper , şi se adaugă verdeaţa tocată fîn .
  Se repartizează zdrenţele şi carnea în farfurii adânci , se toarnă supa şi se ornează cu ardei iute şi câteva frunze de ţelină .
  POFTĂ BUNĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu