Preparare cca. 35 min . Fierbere cca. 65 min. Cca. 240 calorii/porţie
Ingrediente pentru 4 persoane :
500 g rasol de viţel
300 g piept de mânzat
1 cutie de roşii în bulion decojite
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1/2 legătură pătrunjel
1/2 ţelină mică cu frunze
2 cepe
2 foi de dafin
1 linguriţă boabe de piper
200 g mazăre congelată
sare şi piper
PENTRU ZDRENŢE :
75 g făină
150 ml lapte
2 ouă
1 linguriţă praf de cilli
sare şi ulei
MOD DE PREPARARE :
Se spală carnea şi se aşează într-o oală potrivită . Se fierbe carnea la foc potrivit aprox 30 min. în 2 l de apă spumuindu-se bine . Se adaugă apoi zarzavatul tocat fin , ceapa tăiată în sferturi , boabele de piper ,foile de dafin şi 2 linguriţe de sare . Se adaugă roşiile în bulion tocate şi se lasă să fiarbă la foc potrivit 30 min.
Pentru zdrenţe se amestecă făina cu ou , lapte şi praful de cilli . Se adaugă un praf de sare , consistenţa trebuie să fie a aluatului de clătite . Se lasă să se odihnească 30 min apoi se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc clătite din aluat . Se rulează şi se tăie transversal în făsii astfel luând naştere zdrenţele . Se ţin la cald .
Se scoate carnea din supă şi se tăie în bucăţi potrivite fără oase . Se adaugă mazăre aproape de sfârşit şi se fierbe 5 min. Se potriveşte de sare şi piper , şi se adaugă verdeaţa tocată fîn .
Se repartizează zdrenţele şi carnea în farfurii adânci , se toarnă supa şi se ornează cu ardei iute şi câteva frunze de ţelină .
POFTĂ BUNĂ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu