vineri, 24 septembrie 2010

Piept de pui in stil Olandez

INGREDIENTE :

 Preparare cca. 30 min . Fierbere cca. 20 min . Cca. 430 calorii/porţie .
 Ingrediente pentru 4 persoane :
 
 4 fileuri din piept de pui (de cca. 120g fiecare)
 1/2 legătură cimbru
 6 fire tarhon
 1/2 legătură pătrunjel
 1 lingură muştar
 3 gălbenuşuri
 2 linguri ulei de nucă
 2 linguri pesmet
 100g unt
 2 linguri vin alb sec
 sucul de la o lămâie
 coaja rasă de le o lămâie
 sare şi piper
 
 MOD DE PREPARARE :
 
  Se spăla verdeaţa , se scutură şi se toacă fîn inpreuna şi se amestecă cu muştarul , 2 gălbenuşuri , uleiul de nucă şi pesmet . Se sărează şi se piperează . Se încinge cuptorul la 200 de grade .
  Se spăla , se şterge şi se condimenteaza carnea cu sare şi piper . Se ung fileurile pe ambele feţe cu masa de verdeaţă şi se aşează pe o folie de aluminiu care a fost aşternută în prealabil într-o tavă . Se coace 20 min apoi se scot şi se ţin la cald .
  Pentru sosul olandez , se topeşte untul şi se ia spuma . Sucul de lămâie vinul şi un gălbenuş de ou se fierb la bain-marie amestecând continuu cu un tel . Se adaugă la unt încet amestecând de asemeni continuu . Se presară coajă de lămâie sare şi piper .
  Acest preparat se serveşte cu cartofi natur şi se stropeşte abundent cu sos . 
  Poftă Bună .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu