INGREDIENTE :
Preparare cca. 30 min . Fierbere cca. 20 min . Cca. 430 calorii/porţie .
Ingrediente pentru 4 persoane :
4 fileuri din piept de pui (de cca. 120g fiecare)
1/2 legătură cimbru
6 fire tarhon
1/2 legătură pătrunjel
1 lingură muştar
3 gălbenuşuri
2 linguri ulei de nucă
2 linguri pesmet
100g unt
2 linguri vin alb sec
sucul de la o lămâie
coaja rasă de le o lămâie
sare şi piper
MOD DE PREPARARE :
Se spăla verdeaţa , se scutură şi se toacă fîn inpreuna şi se amestecă cu muştarul , 2 gălbenuşuri , uleiul de nucă şi pesmet . Se sărează şi se piperează . Se încinge cuptorul la 200 de grade .
Se spăla , se şterge şi se condimenteaza carnea cu sare şi piper . Se ung fileurile pe ambele feţe cu masa de verdeaţă şi se aşează pe o folie de aluminiu care a fost aşternută în prealabil într-o tavă . Se coace 20 min apoi se scot şi se ţin la cald .
Pentru sosul olandez , se topeşte untul şi se ia spuma . Sucul de lămâie vinul şi un gălbenuş de ou se fierb la bain-marie amestecând continuu cu un tel . Se adaugă la unt încet amestecând de asemeni continuu . Se presară coajă de lămâie sare şi piper .
Acest preparat se serveşte cu cartofi natur şi se stropeşte abundent cu sos .
Poftă Bună .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu