APEREITIV - Chifteluţe cu crema de morcovi
Preparare cca. 40 min. Fierbere cca. 22 min. Cca. 720 calorii/porţie
Ingredienye pentru 4 persoane :
450 g carne tocată mixtă
200 ml supă de legume
500 g morcovi
75 g pesmet
1 linguriţă muştar
1 ou / 3 linguri smântână
70 g seminţe de floarea soarelui decojite
1 legătură busuioc
1 legătură pătrunjel
1 căţel de usturoi
40 g parmezan ras
5 linguri ulei de măsline
2 linguri unt
sare şi piper
MOD DE PREPARARE :
Se prăjesc seminţele într-o tigaie de teflon fără ulei la foc rapid cca. 2-3 min. Se pune de-o parte o lingură pentru garnisit . Se spăla verdeaţa , se rup frunzuliţele , se curăţă usturoiul şi se pun împreună la pasat în mixer cu 2/3 din cantitatea de seminţe , şi după pasare se încorporează restul de seminţe şi trei linguri de ulei scurt .
Se curăţă morcovii se tăie felii şi se călesc în unt . Se toarnă supa de legume şi se fierbe 10 min . Se pasează şi se adaugă smântâna , sare şi piper după gust .
Carnea tocată se amestecă cu pesmetul , muştar , ou , sare şi piper . Se fac chifteluţe rotunde care se umplu cu amestecul de verdeaţă apoi se închid bine în palme . Se prăjesc bine până căpăta o culoare aurie în ulei cca. 10-12 min .
Se scot se pun în porţii pe farfurii întinse , se stropesc bine cu sosul de morcovi şi se garnisec cu seminţe prăjite .
POFTĂ BUNĂ .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu