luni, 27 septembrie 2010

MENIUL SĂPTĂMÂNII

 APEREITIV - Chifteluţe cu  crema de morcovi
 Preparare cca. 40 min. Fierbere cca. 22 min. Cca. 720 calorii/porţie
 Ingredienye pentru 4 persoane :
 
 450 g carne tocată mixtă
 200 ml supă de legume
 500 g morcovi
 75 g pesmet
 1 linguriţă muştar
 1 ou / 3 linguri smântână
 70 g seminţe de floarea soarelui decojite
 1 legătură busuioc
 1 legătură pătrunjel
 1 căţel de usturoi
 40 g parmezan ras
 5 linguri ulei de măsline
 2 linguri unt
 sare şi piper
 
 MOD DE PREPARARE :
 
  Se prăjesc seminţele într-o tigaie de teflon fără ulei la foc rapid cca. 2-3 min. Se pune de-o parte o lingură pentru garnisit . Se spăla verdeaţa , se rup frunzuliţele , se curăţă usturoiul şi se pun împreună la pasat în mixer cu 2/3 din cantitatea de seminţe , şi după pasare se încorporează restul de seminţe şi trei linguri de ulei scurt .
  Se curăţă morcovii se tăie felii şi se călesc în unt . Se toarnă supa de legume şi se fierbe 10 min . Se pasează şi se adaugă smântâna , sare şi piper după gust .
  Carnea tocată se amestecă cu pesmetul , muştar , ou , sare şi piper . Se fac chifteluţe rotunde care se umplu cu amestecul de verdeaţă apoi se închid bine în palme . Se prăjesc bine până căpăta o culoare aurie în ulei cca. 10-12 min .
  Se scot se pun în porţii pe farfurii întinse , se stropesc bine cu sosul de morcovi şi se garnisec cu seminţe prăjite .
  POFTĂ BUNĂ .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu