INGREDIENTE :
Preparare : cca. 30 min. Fierbere :cca.15 min. Cca. 190 calorii/porţie
Ingrediente pentru 4 porţii :
1 kg roşii bine coapte , 1 pahar de vin alb sec
2 cepe , 1 căţel de usturoi ,
2 linguri ulei de măsline ,
250 g file de peste alb
1 albuş de ou , 2 linguri smântână
1/2 legătură pătrunjel verde
sare şi piper
MOD DE PREPARARE :
Se spală roşiile se curăţă şi se tăie mărunt . Se curăţă ceapa şi usturoiul , se toacă fîn şi se pun la călit în uleiul de măsline cca. 2 min . Se adaugă roşiile şi se mai călesc împreună 3 min . apoi se adaugă vinul şi se fierbe înăbuşit cca. 10 min. la foc potrivit . Se pasează supa , se sărează şi se piperează după gust .
Se spală fileurile de peste , se şterg şi se tăie în cuburi mari apoi se pasează . Se amestecă cu albuşul de ou bătut spumă , smântâna , sucul de lămâie , sare şi piper . Se iau găluşti din compoziţie cu o lingura şi se pun să fiarbă cc. 5 min în apă clocotită . Se scot se lasă să se scurgă apoi se adaugă în farfurii adânci pe porţii . Se toarnă deasupra supă de roşii şi se garniseste cu frunze de pătrunjel tocat grosier .
Mi se pare o supa deliciasa,imi place si culoarea,vad ca acum ai inceput blogul,mi se pare foarte buna si se vede ca ai si experienta,mult succes mai departe,mentionez ca-mi place foarte mult imaginea de fundal,succes mai departe: Anita sau cirmicica...
RăspundețiȘtergere